Naminiai zefyrai “ Marshmallows “ Be kiaušinio baltymo ( Galima Veganiska Versija)
Naminiai zefyrai
Be kiaušinio baltymo
Receptas
KO JUMS REIKĖS ŠIAM RECEPTUI
Ingridientai:
1. Želatina. (Vietoj to galite naudoti
veganišką želatiną)
2.Vanduo.
3. Augalinis aliejus.
4. Druska.
5. Granuliuotas cukrus.
6.Cukraus pudra.
7.Vanilinis ekstraktas.
8.Medus.
Galima naudoti – taip pat galite naudoti kukurūzų sirupą, kad gautumėte ypatingą skonį, bet tai nėra būtina.
Kukurūzų sirupas: Šis saldiklis neleidžia daiktams kristalizuotis. Galite įberti kito saldiklio, pavyzdžiui, klevo, agavos, auksinio sirupo ar medaus.
Želatina: Jums reikės dviejų pakelių arba 5 arbatinių šaukštelių arba 14 gramų želatinos miltelių.
Vanilės ekstraktas: galite pagardinti savo zefyrus bet kokiu jums patinkančiu skoniu – nuo rožių vandens iki apelsinų žiedų vandens.
KAIP GAMINTI ZEFYRUS
1. Ištepkite indą aliejumi, tada dugną ir šonus visiškai padenkite cukraus pudra. Į maišytuvo dubenį įpilkite 1/2 puodelio šalto vandens ir iberkitia želatinos miltelius. Išmaišykite, tada leiskite tirpti, kol kaitinate cukraus
2. Vidutiniame puode sumaišykite granuliuotą cukrų, vandenį ir medų, tada sumaišykite ir padėkite ant vidutinės-stiprios ugnies.
3. Užvirinkite ir įkaitinkite iki 240 F (115,556 laipsnių Celsijaus). Jei neturite naudoti termometro, galite naudoti minkštojo rutulio testą, kad nustatytumėte, kada pasiekta reikiama temperatūra. Šaukštu atsargiai įmeskite šiek tiek mišinio į stiklinę šalto vandens, jei susiformuos minkštas sulos konsistencijos rutuliukas, tada jis paruoštas. Jei mišinys ištirpsta vandenyje, jis nėra paruoštas, o jei susidaro rutulys, tada jis yra per karštas.
4. Atsargiai supilkite karštą cukraus tirpalą į maišytuvą, veikianti ant silpnu sukimu, tada padidinkite greitį iki didelio ir plakite, kol susidarys labai tirštas zefyro mišinys. Galite sustabdyti mišinį, kad patikrintumėte konsistenciją, jis labai lėtai tekės iš plaktuvo ir paliks pėdsaką dubenyje, kai bus paruoštas. Kai pasieksite norimą konsistenciją, įmaišykite vanilę.
5. Supilkite zefyrą į paruoštą kepimo skarda ar inda pagal jusu pasirinkima. Mentele nubraukite dubenį ir išlyginkite zefyro viršų. Atidėkite, kad sutvirtėtų ir išdžiūtų apie 4 valandas. (Kambario temperaturoje arba silpno saltumo saldytuve)
6. Lengvai apibarstykite pjaustymo lentą cukraus pudra, o tada mentele padėkite zefyrą ant paruošto paviršiaus. Pabarstykite daugiau cukraus pudros, tada supjaustykite gabalėliais aštriu peiliu, kurį taip pat apibarstėte cukraus pudra.
Jie puikiai tinka s'mores sausainiams 🍪
PRO PATARIMAI DĖL ŠIO RECEPTO
• Cukraus pudra yra jūsų draugas gaminant šiuos labai lipnius skanėstus. Iškirptas puses pabarstykite cukraus pudra, o tarp kiekvieno pjūvio pabarstykite peilį cukraus pudra
• Jei nerimaujate, kad zefyras prilips prie indo, ištepę aliejumi galite jį iškloti plastikinia kepimo plevelia. Tada dar patepkite aliejumi ir pabarstykite cukraus pudra.
• Į zefyrus galite dėti maistinių dažų. Jei darote juos rožinius, pabandykite apibarstyti susmulkintomis (sutrintomis) šaldytomis, džiovintomis braškėmis, o ne cukraus pudra.
• Dideli zefyrai atrodo nuostabiai, bet jei kepatia s'mores sausainius, pabandykite supjaustyti mažesnius zefyrus, kad jie visiškai ištirptų viduje.
Comments
Post a Comment