Napoleono Torto Receptas

 



Tortas Napoleonas 

Receptas 


KO JUMS REIKĖS ŠIAM RECEPTUI


Ingridientai:


Tešlai:

  1. 250 g. sviesto.
  2. 200 g. tirštos grietineles (taipat galima naudoti paprasta grietinele arba grietine).
  3. žiupsnelis druskos.
  4. 1 kiaušinis.
  5. 9 valg.š. su kaupu kvietinių miltų (400 - 450 - 500g)(priklausys nuo miltų, kiaušinio dydžio).
  6. 1 valg.š. cukraus.


Kremui:

  1. 500 ml pieno.
  2. 250 g. cukraus.
  3. Vanilio kepimo extrakto ziupsnelis pagal skoni ( arba 1 pakelis vanilinio cukraus).
  4. 1 valg.š. miltų.
  5. 1 valg.š. kukuruzu miltu ( arba galima naudoti krakmola).
  6. 2 kiaušiniai.
  7. 200 g. kambario temperatūros sviesto. 
  8. Citrinos žievelės.


Gaminimas: 

TEŠLA: Didelės pjaustymo lentos vidurį, ar ant kito nemažo paviršiaus suberiame tešlai skirtus miltus, imame burokinę tarką ir vis pamiltuojant, sutarkuojame iš šaldytuvo išimtą sviestą. Viska gerai išmaišome. Masėje padarome duobutę, beriame druską, dedame pusę kiaušinio ir pusę grietinėles, sauksta cukraus ir viska gerai išmaišome. Tada sudedam likusį kiaušinį ir grietinelę ir vėl ismaisome. Gerai ismaisyta mase rankomis suspaudžiam į rutulį, jį padalinam į 6 - 8 lygias dalis, padarom delno dydžio blynelius, suvyniojam kiekvieną į maistinę plėvelę ir padedam į šaldytuvą mažiausiai 2 valandom. Po 2 valandų imam po vieną blynelį ir kočiojam tiesiai ant kepimo popieriaus. Kuo ploniau (2 - 1 mm). Barstau miltais, kad neliptu prie ranku. Iškočiotą blyną apipjaunam pagal norimą dydį. Galima naudoti forma arba lekste. Dedu ant iskociotos teslos, gerai ispaudziu ir apipjaunu peiliu aplinkui. Nuopjovas paliekam ir viską perkeliam į kepimo skarda. Iskeptas nuopjovas trupinsiu ir puosiu torto virsu. Kepam iki 200"C įkaitintoje orkaitėje kol lengvai parunda. Kepu apie 8-10 min. kiekviena sluoksni. Iškepę papločiai truputį susitraukia, deformuojasi.Kuo jie daugiau išsipučia, tuo geriau, susidaro daugiau sluoksnių.


KREMAS: Pieną užkaičiame, i verdanti pieną ipilamia cukrų, miltus ir kukuruzu miltus sumaišome, tada įmaišome paplaktus kiaušinius ir vanilinį ekstrakta. Plaktus kiaušinius plona srovele pilame į verdantį pieną ir gerai maišome. Maišant paverdame 5 min ir atvėsiname iki kambario temperatūros. Tada kambario temperatūros minkštą sviestą išplakam mikseriu iki purumo ir plakant vis dedam po šaukštą išvirtos atvėsusios masės. Itarkuoju truputį citrinos žievelės. Ant padėklo, tortinės ar lygios lėkštės dedame paplotį lygiąja puse į apačią, tepame kremu ir dedame kitą paplotį pūslėta puse į apačią, truputį paspaudžiam. Taip surenkam visą tortą. Visi kiti papločiai dedasi pūslėta puse į apacią. Vieną sluoksnį pertepu bruknių uogiene. Surinkto torto viršų ir šonus taip pat aptepame kremu. Tada sutrupiname keptas nuopjovas ir tais trupiniais apibarstom ir torto viršų, ir šoniukus. Dedame į šaldytuvą nors per naktį,  kuo ilgiau šaldytuve stovi, tuo skanesnis. Puošiame miltiniu cukrumi, kakavos milteliais, morengais, zefyrais ar kaip sugalvojam, prieš tiekdami, nes stovint ornamentai sudrėksta.


PRO PATARIMAI DĖL ŠIO RECEPTO


  • Verdant krema barstyti miltus ir kukuruzu miltus per sieteli po truputi, kad gerai issimaisytu ir neliktu sulipusiu miltu gabaliuku kreme.

 



Naminiu zefyru receptas 




Naminiu morengu receptas 

Comments

Popular Posts